Saving seeds from Black Forest Kabocha (Squash)


Saving seeds from the two small Black Forest Kabocha!


Although they are still pretty small, we decided to harvest them as the plants dried up for some reasons.



By Googling, we found a website of Cedar Circle Farm in Vermont that talks about how to save seeds of Kabocha. We washed them in running water and dried them on parchment paper for a day. Now we are resting them in our garage to completely dry them.


My son loves Kabocha cooked in soy sauce based sauce (I believe it's like 8oz water, 1.5 table spoon of light color soy sauce, 1.5 table spoon of cooking sake, and 1 table spoon of Mirin).

庭で育てたカボチャ、なぜか茎が枯れてしまい、これ以上大きくならないみたいなので食べることにしました。でも来年のために、まずは種の保存から。グーグル先生で見つけたバーモント州の農場の公式サイトによると、よく洗って乾かしたら、冷暗所で1か月乾燥させて、カビが生えたものは取り除き、残りは封筒に入れて保存するとのこと。

息子はかぼちゃの煮物が好きで、食べやすい大きさに切ってくれました。